martes, 25 de diciembre de 2007

Balanç del 2007

La comissió executiva de Joventuts Socialistes de Santa Eulària des Riu vol felicitar i desitjar un bon any 2008 a tots el Afiliats i Simpatitzants de les Joventuts al nostre municipi. Aquest a set un bon any per la nostra agrupació, ja que hem aconseguit que un nombrós grup de joves , de tot el municipi, entrin a participar al projecte que iniciarem el 24 de Setembre de 2005, quan es va celebrar el nostre primer congrés.
Aquest any ha set un any intens per les JJSS de Santa Eulària, per primer cop hem participat a unes eleccions, alguns dels nostres militants han participat en les llistes electorals del PSOE-exc (Maria Eugenia Spina Bugallo, al Parlament; Lidia Moreno Plata, al Consell d’Eivissa; Jessica Julia Almoguera, a l’ajuntament de Santa Eulària i Alan Ripoll Ribas, a l’ajuntament de Santa Eulària) A més les JJSS de Santa Eulària van redactar en gran part el programa electoral jove que va portar el PSOE-exc, a aquestes eleccions el PSOE-exc va augmentar 800 vots cosa que els hi va proporcionar un regidor més a l’ajuntament (8 PSOE-exc i 13 PP) Tot i així el PP va tornar a guanyar, però es comencen a notar canvis en la societat del Municipi. Durant l’agost JJSS va protestar per la intenció del l’ajuntament de Santa Eulària d’aprovar un “Pla de Joventut” sense consensuar-lo amb ningú, això va provocar que les NNGG ens dediquessin dures crítiques totalment falses, però varem aconseguir tenir un primer contacte amb el regidor de Joventut, gràcies a la nostra protesta varem aconseguir posar contra les cordes a l’ajuntament. JJSS de Santa Eulària també va voler fer un balanç dels “primers 100 dies de desgovern” en que es va fer un repàs a les mancances en temes de joventut i es varen aportar idees. Pels pressupostos de l’ajuntament per 2008 les JJSS vam sol·licitar a l’ajuntament que una part del pressupost, concretament el 0,7 que demana la ONU, es dediques a cooperació internacional als països més necessitats, però l’ajuntament a oblidat als països necessitats ja que no ha destinat aquesta partida a cooperació. El passat dia 15 de desembre un grup de companys de les JJSS de Santa Eulària va instal·lar al Passeig de S’Alamera una taula amb informació sobre els 4 anys de govern de Zapatero.
Aquestes han set les accion que ha portat a terme l’agrupació local de les JJSS de Santa Eulària i esperem que a l’any vinent continuem organitzant actes, protestant per allò que es fa malament a l’ajuntament i donant idees per que es puga mijorar la qualitat de vida dels joves del municipi i que Jose Luis Rodríguez Zapatero torni a ser president del Govern d’Espanya durant la propera legislatura.

BON NADAL I BON ANY 2008.

jueves, 6 de diciembre de 2007

JUVENTUDES SOCIALISTAS RECLAMA EL 0,7 A COOPERACION INTERNACIONAL

Cada año por estas fechas, las NNGG de Santa Eulària des Riu nos sorprenden con una iniciativa solidaria. Este año de momento no han hecho nada, suponemos que por que su presidente y concejal de Juventud está muy ocupado en su regidoría, “trabajando” para la juventud del municipio. Pero desde Juventudes Socialistas de Santa Eulària des Riu creemos que este año tiene la oportunidad de hacer una aportación muy solidaria a los presupuestos del ayuntamiento para 2008. Esta aportación sería la de reclamar al alcalde y al regidor de hacienda del ayuntamiento de Santa Eulària des Riu que los presupuestos del ayuntamiento de 2008 contemplen una partida de el 0,7 a cooperación internacional para ayudar a los países del tercer mundo a salir de la pobreza en la que se encuentran.
El concejal de juventud de Santa Eulària tendrá todo el apoyo de Juventudes Socialistas para reclamar esta ayuda para el tercer mundo, en caso de que decida solicitarla. Para así equipararnos al ayuntamiento de Vila que ya da ese porcentaje a cooperación internacional y al ayuntamiento de San Josep, que este año la dará por primera vez.
Para alcanzar este objetivo, proponemos que ese 0,7 no se extraiga del presupuesto de juventud, pero si del presupuesto destinado a ensaimadas, orelletas, buñuelos… y demás productos, que el ayuntamiento regala a nuestros mayores por las fiestas patronales. Creemos que los verdaderamente necesitados son los niños i niñas que mueren de hambre cada año en estos países.